Foto: Norwegian Seafood Council
Sjøkreps på sprø grønnsaker med skalldyrkraft
Denne oppskriften med sjøkreps vil imponere gjestene. Start med skalldyrkraften og beregn god tid. Resten lager du i en fei.
Fremgangsmåte
- Forvell sjøkreps i kokende vann in 20 sekunder.
- Ta dem opp av kokevannet og avkjøl.
- Rens kjøttet ut av skallet og legg skallet til side.
- Stek sjøkrepsene i smør til de er så vidt gjennomstekte, 1-2 minutter.
- Dryss på salt og pepper.
Skalldyrkraft
- Finhakk hvitløk, grovhakk sjalottløk og purre, og skjær gulrot i strimler.
- Del opp sjøkrepsskallene og fres i olivenolje sammen med tomatpuré, hvitløk, sjalottløk, purre og gulrot.
- Tilsett hvitvin og ha i vann så det akkurat dekker skallene. La kraften småkoke i 1,5-2 timer.
- Sil kraften, tilsett krondill og la det trekke til.
- Smak til med salt og pepper.
Tilbehør
- Skjær pak choy i strimler og vårløk i ringer.
- Server sjøkreps i skalldyrkraft med pak choy og vårløk. Pynt gjerne med krondill.