Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
Cooking timeOver 60 min
Difficulty levelMiddels
Vurdering5/5

Sjøkreps på sprø grønnsaker med skalldyrkraft

Denne oppskriften med sjøkreps vil imponere gjestene. Start med skalldyrkraften og beregn god tid. Resten lager du i en fei.

Unngå at skjermen går i dvale

Ingredienser

Fremgangsmåte

Unngå at skjermen går i dvale
  • Forvell sjøkreps i kokende vann in 20 sekunder.
  • Ta dem opp av kokevannet og avkjøl.
  • Rens kjøttet ut av skallet og legg skallet til side.
  • Stek sjøkrepsene i smør til de er så vidt gjennomstekte, 1-2 minutter.
  • Dryss på salt og pepper.

Skalldyrkraft

  • Finhakk hvitløk, grovhakk sjalottløk og purre, og skjær gulrot i strimler.
  • Del opp sjøkrepsskallene og fres i olivenolje sammen med tomatpuré, hvitløk, sjalottløk, purre og gulrot.
  • Tilsett hvitvin og ha i vann så det akkurat dekker skallene. La kraften småkoke i 1,5-2 timer.
  • Sil kraften, tilsett krondill og la det trekke til.
  • Smak til med salt og pepper.

Tilbehør

  • Skjær pak choy i strimler og vårløk i ringer.
  • Server sjøkreps i skalldyrkraft med pak choy og vårløk. Pynt gjerne med krondill.