Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
Cooking timeOver 60 min
Difficulty levelMedium
Vurdering4/5

Ovnsbakt skrei med hvitløk, soltørkede tomater og pinjekjerner

Piff opp skreimiddagen med denne oppskriften med pinjekjerner, soltørkede tomater, potetmos og grønnsaker. Her har du en symfoni av smaker.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Dryss skreifileten med salt og la den ligge i ca. 10 minutter. 

  • Skyll saltet av fisken og tørk lett med et tørkepapir.

  • Skjær skreien i serveringsstykker.

  • Finhakk hvitløk og basilikum.

  • Brun fiskestykkene kjapt i olivenolje på begge sider, og legg dem i en smurt, ildfast form.

  • Fres hvitløk og soltørkede tomater i olivenoljen til skreien. 

  • Tilsett basilikum og ha det over skreien.

  • Dryss pinjekjerner på toppen og bak i stekeovnen til fisken er gjennomstekt, 8-10 minutter.

Potetmos

  • Skjær potet i skiver og kok møre i usaltet vann.

  • Hell av vannet og mos med en potetmoser eller gaffel.

  • Rør inn smør og spe på med matfløte til du får en glatt mos.

  • Smak til med salt og pepper.

Tilbehør

  • Skjær gulrot, kålrot og persillerot i terninger, og bønner i biter.

  • Kok grønnsakene knapt møre i vann tilsatt smør og salt.

Server skrei med potetmos og grønnsaker.

Tips: Skreien har best smak og er mest saftig hvis den har en liten rå kjerne midt i.