Foto: Synøve Dreyer
Trøffelmarinert skrei med tomatsalat og urteolje
Trøffelmarinert skrei servert med tomatsalat og urteolje er mange spennende smaker i en rett. En moderne vri på den tradisjonelle fisken.
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 160 °C.
- Skjær skreifileten i jevnstore stykker og drypp over trøffelolje. La fisken ligge 10-15 minutter.
- Legg fiskestykkene på bakepapir på et stekebrett og bak dem midt i stekeovnen til de er så vidt gjennomkokte, ca. 12 minutter.
Tomatsalat
- Skyll og del tomatene i to.
- Pisk sammen olje og balsamicoeddik, rør inn basilikum og smak til med litt salt.
- Hell dressingen over tomatene, og vend sammen.
Urteolje
- Pisk sammen hakket basilikum, persille og olje, gjerne med foodprocessor eller stavmikser.
- Smak til med litt salt.
- Urteoljen er holdbar i kjøleskapet i minst 1 uke.
- Server skreien med tomatsalat, urteolje, salat og kokte poteter.