Gå til hovedinnhold
Foto: Eirik Nilssen
50-60 min

Dumpling med tørrfisk og kamskjell

Dumplings er i vinden for tiden, så hva med å lage de selv? Perfekt som forrett og til å dele med gode venner rundt middagsbordet. Disse med tørrfisk og kamskjell er en smaksbombe!

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Start med å lage selve farsen og fyllet til dumplingene.
  • Kjør fryste kamskjell i en foodprossesor.
  • Tilsett finkuttet utvannet tørrfisk.
  • Finsnitt rød chili, kål, ingefær og vårløk, ha det i farsen og smak til med litt salt og kvernet pepper.
  • Lag gjerne en «prøvekake» i en stekepanne og smak opp med mere krydder og grønnsaker etter ønske.
  • Fyll så i ferdige «skins».
  • Brett dem etter ønsket form før de steames i en bambuskurv eller dampovn i 5 minutter.
  • Server med finsnittet vårløk, koriander og ristede sesamfrø.
  • Bland sammen soyasaus, sesamolje og limesaft.
  • Dypp dumplingene eller hel over saus rett før servering.