Dumpling med tørrfisk og kamskjell
Dumplings er i vinden for tiden, så hva med å lage de selv? Perfekt som forrett og til å dele med gode venner rundt middagsbordet. Disse med tørrfisk og kamskjell er en smaksbombe!
Fremgangsmåte
- Start med å lage selve farsen og fyllet til dumplingene.
- Kjør fryste kamskjell i en foodprossesor.
- Tilsett finkuttet utvannet tørrfisk.
- Finsnitt rød chili, kål, ingefær og vårløk, ha det i farsen og smak til med litt salt og kvernet pepper.
- Lag gjerne en «prøvekake» i en stekepanne og smak opp med mere krydder og grønnsaker etter ønske.
- Fyll så i ferdige «skins».
- Brett dem etter ønsket form før de steames i en bambuskurv eller dampovn i 5 minutter.
- Server med finsnittet vårløk, koriander og ristede sesamfrø.
- Bland sammen soyasaus, sesamolje og limesaft.
- Dypp dumplingene eller hel over saus rett før servering.