Gå til hovedinnhold
Foto: Mats Dreyer
20 min

Tørrfisksalat med nepe, reddiker, asparges og ristet gresskarkjerner

En fin og lun sommersalat med ferske grønnsaker og tørrfisk.

Ingredienser

Fremgangsmåte

Tørrfisk

  • Kutt tørrfisken i tynne skiver.
  • Marineres med god olivenolje, sitronzest, litt knust maldonsalt før den bakes i forvarmet ovn på 175 grader i 3-5 minutter.

Nepe, redikk og asparges

  • Skrell av det ytterste skallet på nepen.
  • Skylles i kaldt vann sammen med reddiker og hele asparges. 
  • Skrell så ned alt til tynne strimleer med hjelp av skreller og legg alle ingrediensene i kaldt vann med isbiter.
  • Tørkes godt med papir før det marineres i litt olivenolje, litt knust maldonsalt og noen dråper sitronsaft.

Sprø gresskarkjerner

  • Gresskarkjerner kokes i lettsaltet vann.
  • Ristes enten i panne med litt nøytral stekeolje eller på brett i ovnen til gylden farge.

  • Bland salaten med litt olivenolje. Anrett med de tynne skivenene av redikk, nepe og asparges og salaten.
  • Legg så over de lettbakte skivene av tørrfisk. Pynt med sprø gresskarkjerner og plukket kjørvel.