Tørrfiskravioli
Ravioli med tørrfiskfyll er en selvfølgelig kombinasjon! Både pasta og tørrfisk er sentrale deler av det italienske kjøkkenet, så denne oppskriften er bellisimo!
Fremgangsmåte
Skjær tørrfisk i små biter, finhakk gulrot, løk og timian og riv ingefær.
Smelt smør på svak varme, tilsett hvetemel og rør til alt melet er blandet inn.
Sett opp varmen, rør inn matfløte og hvitvin, og la det småkoke et par minutter.
Bland tørrfisk, gulrot, løk, urter og ingefær i sausen.
Smak til med salt og pepper, og avkjøl sausen.
Pasta
Kjør hvetemel, salt, egg, eggeplommer og olivenolje i en foodprosessor til blandingen danner grove smuler.
Ha blandingen over på en benkeplate med litt mel og kna til pastadeigen er glatt og myk, ikke klissete.
Legg plastfolie over deigen og la den hvile i 30 minutter.
Ta ut en bit av deigen på størrelse med et egg, og hold resten i plastfolien slik at det ikke tørker ut.
Kjevle ut deigbiten til et rektangel som er ca. 5 mm tykt. Kjør deigen flere ganger gjennom en pastamaskin. Juster underveis, slik at deigen blir tynnere og tynnere.
Når du har kommer til den tynneste innstillingen på pastamaskinen er deigen klar til å brukes. Gjenta med resten av deigen.
Ravioli
Pisk egg og bland med en spiseskje vann.
Legg et ark pasta på en ren overflate og skjær ut rundinger.
Pensle kantene med egg, sett en teskje fyll i midten og dekk med en ny pastarunding. Press kantene forsiktig sammen.
Kok opp vann med salt. Ha ravioliene i det kokende vannet, sett ned varmen, og la dem ligge i 3-4 minutter.
Tomat- og løkblanding
Finhakk sjalottløk og hvitløk, og surr det i smør og olivenolje i en stekepanne.
Ha i cherrytomater delt i to, og finhakkede soltørkede tomater, timian og rosmarin.
Surr i 15 sekunder og smak til med salt, pepper og sukker.
Tilsett de varme ravioliene og bland forsiktig.
Server med revet parmesanost, ristede pinjekjerner og litt ruccolasalat.