Gå til hovedinnhold
Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen
Cooking timeOver 60 min
Difficulty levelAvansert
Vurdering5/5

Tørrfiskravioli

Ravioli med tørrfiskfyll er en selvfølgelig kombinasjon! Både pasta og tørrfisk er sentrale deler av det italienske kjøkkenet, så denne oppskriften er bellisimo!

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær tørrfisk i små biter, finhakk gulrot, løk og timian og riv ingefær.

  • Smelt smør på svak varme, tilsett hvetemel og rør til alt melet er blandet inn.

  • Sett opp varmen, rør inn matfløte og hvitvin, og la det småkoke et par minutter.

  • Bland tørrfisk, gulrot, løk, urter og ingefær i sausen.

  • Smak til med salt og pepper, og avkjøl sausen.

Pasta

  • Kjør hvetemel, salt, egg, eggeplommer og olivenolje i en foodprosessor til blandingen danner grove smuler.

  • Ha blandingen over på en benkeplate med litt mel og kna til pastadeigen er glatt og myk, ikke klissete.

  • Legg plastfolie over deigen og la den hvile i 30 minutter.

  • Ta ut en bit av deigen på størrelse med et egg, og hold resten i plastfolien slik at det ikke tørker ut.

  • Kjevle ut deigbiten til et rektangel som er ca. 5 mm tykt. Kjør deigen flere ganger gjennom en pastamaskin. Juster underveis, slik at deigen blir tynnere og tynnere.

  • Når du har kommer til den tynneste innstillingen på pastamaskinen er deigen klar til å brukes. Gjenta med resten av deigen.

Ravioli

  • Pisk egg og bland med en spiseskje vann.

  • Legg et ark pasta på en ren overflate og skjær ut rundinger.

  • Pensle kantene med egg, sett en teskje fyll i midten og dekk med en ny pastarunding. Press kantene forsiktig sammen.

  • Kok opp vann med salt. Ha ravioliene i det kokende vannet, sett ned varmen, og la dem ligge i 3-4 minutter.

Tomat- og løkblanding

  • Finhakk sjalottløk og hvitløk, og surr det i smør og olivenolje i en stekepanne.

  • Ha i cherrytomater delt i to, og finhakkede soltørkede tomater, timian og rosmarin.

  • Surr i 15 sekunder og smak til med salt, pepper og sukker.

  • Tilsett de varme ravioliene og bland forsiktig.

Server med revet parmesanost, ristede pinjekjerner og litt ruccolasalat.