Foto: Astrid Hals
Suppe med sjømat
Sjømatsuppe med blåskjell, reker, laks og torsk er en veldig god fiskesuppe. Server den rykende varm til gjestene, denne retten en vinner.
Fremgangsmåte
- Skjær laks og torsk i biter.
- Skrubb blåskjellene, og kontroller at alle skjellene er lukket. Kast tvilsomme skjell.
- Kok blåskjell, sil av kraften og ta vare på den.
- Ta blåskjellmaten ut av skallet og rens reker.
- Finhakk hvitløk, sellerirot, ingefær og chili, bank sitrongress og del det opp i biter.
- Surr grønnsakene i olivenolje, tilsett blåskjellkraft og fiskekraft, og kok opp.
- Tilsett crème fraîche og matfløte, og kok suppen et par minutter.
- Skjær løk, gulrot og stangselleri i terninger, og vårløk i skiver.
- Ta sitrongresset ut av suppen.
- Ha løk, gulrot og stangselleri i suppen og kok i ca. 1 minutt, avhengig av bitenes størrelse.
- Tilsett laks, torsk og vårløk, og kok opp.
- Tilsett blåskjell og reker, og smak til med salt og pepper.
- Server suppen med grovt brød ved siden av.
Tips: Om du ikke har fiskekraft kan du bruke fiskebuljong.