Foto: Fabian Bjørnstjerna
Fiskesuppe med reker
Fiskesuppe handler om gode råvarer i god kraft. Denne oppskriften med laks, torsk og reker er en god suppe som passer til hele familien. En varmende og god middag med flere typer sjømat.
Fremgangsmåte
- Lag saus ved å smelte smør, røre inn hvetemel og spe med melk.
- Hold sausen varm.
- Skjærlaks og torsk i terninger, og finhakk persille og gressløk.
- Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i små terninger.
- Finhakk løk og skjær resten av grønnsakene i strimler.
- Kok opp fiskebuljong, tilsett grønnsakene og kok i 1 minutt.
- Tilsett sausen, og smak til med salt og pepper.
- Kok opp og tilsett fisk og tomat.
- Sett ned varmen og la suppen koke til fisken er ferdig.
- Tilsett reker helt til slutt, kok opp og bland forsiktig.
- Ha i lakserognen og server suppen straks.