Foto: Bent Raanes Sørensen
Gratinert torsk
Lag en enkel og smakfull middag. I denne oppskriften er torsken gratinert med mozzarella og servert med potet og brokkoli vendt i smør.
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 200 °C.
- Skjær torsken i serveringsstykker.
- Rør sammen kaldt vann og salt til saltet er oppløst.
- La torskestykkene ligge i saltlaken i 10 minutter, ta dem ut og tørk dem godt med tørkepapir.
- Legg stykkene på et stekebrett med bakepapir og legg en skive mozzarella på hvert stykke.
- Stek fisken i stekeovnen i ca. 8 minutter.
Tilbehør
- Vask potetene godt, skjær i tykke skiver og kok dem møre i vann.
- Del brokkolien opp i små buketter og kok sammen med potetene i 1 minutt når potetene er ferdige.
- Sil av kokevannet og vend grønnsakene i smør, salt og pepper.
- Server gratinert torsk med potet og brokkoli.