Foto: Godfisk
Juletorsk med ertepuré og karamelliserte sjalottløk
Torskefilet med ertepure smaker himmelsk i julen. Denne oppskriften er lett å lage, og gir samt den gode julefølelsen. Lett, sunn og god mat med masse smak.
Fremgangsmåte
- Skrell gulrøtter og kutt i store biter, kokes al dente i lettsaltet vann.
 - Rens løken og del i halve.
 - Stek baconterningene til de blir sprø, ta ut baconet og bruk fettet i pannen til å steke løken på lav varme.
 - Når løken begynner å bli mør, ha i sukker og soya i pannen og la det koke inn på lav varme til en sirup.
 - Kok opp ertene i kyllingkraften. Ha i en blender eller foodprosessor og kjør til ønsket konsistens. Rør inn smøret og smak til med salt.
 - Lag rødvinsausen. Finhakk sjalottløk og kok med rødvin uten lokk til det bare er litt væske igjen. Skjær smør i terninger og rør inn en terning om gangen. Sausen må ikke koke mens smøret røres inn, da skiller den seg.
 - Smak til med salt og pepper.
 - Skjær fisken i 4 pene stykker.
 - Kok opp vann i en stor gryte, ha i godt med salt. Skru ned for varmen og legg fiskestykkene i vannet. La fisken trekke i ca 7-10 min avhengig av tykkelse.
 - Stek gulrotbitene i en stekepanne med smør og dryss med hakket persille.
 - Dander fisken på ertepureen, topp med sprø bacon og legg løk og gulrot rundt.
 - Server med kokte småpoteter og rødvinsaus.
 
Tips: Du kan kjøpe ferdig rødvinssaus i butikken om du ønsker.