Gå til hovedinnhold
Foto: Studio Dreyer Hensley
Cooking time50-60 min
Difficulty levelMedium
Vurdering4/5

Ovnsbakt julekveite

Julekveite er en tradisjon for mange. Hvis du vil ha en ny vri på denne tradisjonsrike retten, prøv vår oppskrift med granateple og pinjekjerner. God jul!

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 150 °C.
  • Dryss grovt salt på kveitefileten og la den ligge i ca. 5 minutter. Skyll av saltet i kaldt vann og tørk fileten med tørkepapir.
  • Skjær kveitefileten i serveringsstykker og legg stykkene på stekebrett med bakepapir. Bakes i stekeovnen i 8-12 minutter.

Mandelpotetpuré

  • Skrell og kok mandelpotet i vann uten salt til de er møre.
  • Hell av vann, og la potetene dampe så de blir tørre.
  • Mos potetene, tilsett smør og bland godt. 
  • Tilsett helmelk til passe konsistens, og smak til med salt og pepper.

Soyasmør

  • Smelt smør i en kasserolle og ta bort skummet med en skje.
  • Når smøret begynner å bli brunt, siles det over i en ny kasserolle uten at det brune blir med.
  • Ha i hakket sjalottløk, soyasaus, og saft og skall av sitron.

Tilbehør

  • Rist pinjekjerner i tørr stekepanne.
  • Del granateplet i to og ta ut kjernene.
  • Skrell og kutt av 2 cm nederst på aspargesen og kok de i lettsaltet vann i et par minutter.

 

Server kveiten med tilbehøret, og topp fiskestykket med granateple og pinjekjerner.