Gå til hovedinnhold
Foto: Studio Dreyer Hensley
50-60 min

Ovnsbakt julekveite

Julekveite er en tradisjon for mange. Hvis du vil ha en ny vri på denne tradisjonsrike retten, prøv vår oppskrift med granateple og pinjekjerner. God jul!

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 150 °C.
  • Dryss grovt salt på kveitefileten og la den ligge i ca. 5 minutter. Skyll av saltet i kaldt vann og tørk fileten med tørkepapir.
  • Skjær kveitefileten i serveringsstykker og legg stykkene på stekebrett med bakepapir. Bakes i stekeovnen i 8-12 minutter.

Mandelpotetpuré

  • Skrell og kok mandelpotet i vann uten salt til de er møre.
  • Hell av vann, og la potetene dampe så de blir tørre.
  • Mos potetene, tilsett smør og bland godt. 
  • Tilsett helmelk til passe konsistens, og smak til med salt og pepper.

Soyasmør

  • Smelt smør i en kasserolle og ta bort skummet med en skje.
  • Når smøret begynner å bli brunt, siles det over i en ny kasserolle uten at det brune blir med.
  • Ha i hakket sjalottløk, soyasaus, og saft og skall av sitron.

Tilbehør

  • Rist pinjekjerner i tørr stekepanne.
  • Del granateplet i to og ta ut kjernene.
  • Skrell og kutt av 2 cm nederst på aspargesen og kok de i lettsaltet vann i et par minutter.

 

Server kveiten med tilbehøret, og topp fiskestykket med granateple og pinjekjerner.