Foto: Synøve Dreyer
Kokt torsk med brokkolikrem og glaserte gulrøtter
I denne oppskriften får torsken en fantastisk smak med krydder og urter i kokevannet. Som tilbehør er det brokkolikrem, appelsinglaserte gulrøtter og ovnsbakte poteter.
Fremgangsmåte
- Skjær torsken i serveringsstykker.
- Skjær strimler av det oransje ytterste skallet på appelsinen og skjær løk i skiver.
- Kok opp vannet og tilsett appelsinskall, løkskiver, salt, persillestilker, sorte pepperkorn, korianderfrø, fennikelfrø og stjerneanis. La kokevannet stå og trekke i 10 minutter så det blir god kryddersmak.
- Legg i torskestykkene, kok opp og la dem trekke i 10 minutter. Ta av skinnet før servering.
Brokkolikrem
- Plukk noen små buketter av brokkolien og legg til siden.
- Rens resten av brokkolien, skjær i små biter og kok i usaltet vann til alt er mykt.
- Hell av kokevannet, og mos kokt brokkoli og smør godt sammen.
- Rør inn crème fraîche, og smak til med salt og kajennepepper.
- Stek de ekstra brokkolibukettene lett i smør og smak dem til med salt og pepper.
- Vend dem forsiktig inn i brokkolikremen ved servering.
Glaserte gulrøtter
- Press saften av appelsin og finhakk rosmarin.
- Smelt smør i en kasserolle, og ha i saft av appelsin, rosmarin og honning.
- Skrell og skjær gulrot i staver, og ha i kasserollen.
- La gulrotstavene surre til de er myke.
- Dryss over litt salt og pepper like før servering.
- Server kokt torsk med brokkolikrem, glaserte gulrøtter og ovnsbakte poteter.