Gå til hovedinnhold
Foto: Synøve Dreyer
Cooking time50-60 min
Difficulty levelMiddels
Vurdering4/5

Kokt torsk med brokkolikrem og glaserte gulrøtter

I denne oppskriften får torsken en fantastisk smak med krydder og urter i kokevannet. Som tilbehør er det brokkolikrem, appelsinglaserte gulrøtter og ovnsbakte poteter.

Unngå at skjermen går i dvale

Ingredienser

Fremgangsmåte

Unngå at skjermen går i dvale
  • Skjær torsken i serveringsstykker.
  • Skjær strimler av det oransje ytterste skallet på appelsinen og skjær løk i skiver.
  • Kok opp vannet og tilsett appelsinskall, løkskiver, salt, persillestilker, sorte pepperkorn, korianderfrø, fennikelfrø og stjerneanis. La kokevannet stå og trekke i 10 minutter så det blir god kryddersmak.
  • Legg i torskestykkene, kok opp og la dem trekke i 10 minutter. Ta av skinnet før servering.

Brokkolikrem

  • Plukk noen små buketter av brokkolien og legg til siden.
  • Rens resten av brokkolien, skjær i små biter og kok i usaltet vann til alt er mykt.
  • Hell av kokevannet, og mos kokt brokkoli og smør godt sammen.
  • Rør inn crème fraîche, og smak til med salt og kajennepepper.
  • Stek de ekstra brokkolibukettene lett i smør og smak dem til med salt og pepper.
  • Vend dem forsiktig inn i brokkolikremen ved servering.

Glaserte gulrøtter

  • Press saften av appelsin og finhakk rosmarin.
  • Smelt smør i en kasserolle, og ha i saft av appelsin, rosmarin og honning.
  • Skrell og skjær gulrot i staver, og ha i kasserollen.
  • La gulrotstavene surre til de er myke.
  • Dryss over litt salt og pepper like før servering.
  • Server kokt torsk med brokkolikrem, glaserte gulrøtter og ovnsbakte poteter.