Gå til hovedinnhold
Foto: Godfisk.no
Cooking time30-40 min
Difficulty levelLett
Vurdering4/5

Lettvint torskeform

Ovnsbakt torsk er enkel og god middag. I denne oppskriften lager du en form med torsk, blomkål, paprika, spinat, hvitløk og crème fraîche, og serverer med poteter.

Unngå at skjermen går i dvale

Ingredienser

Fremgangsmåte

Unngå at skjermen går i dvale
  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skjær torsken i biter på ca. 3 cm.
  • Del blomkål i små buketter, og skjær paprika og spinat i strimler.
  • Press hvitløk, bland med crème fraîche og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  • Ha crème fraîche i bunnen av en smurt ildfast form og legg torsk, blomkål og paprika over.
  • Stek formen i stekeovnen i 15 minutter, ta den ut og legg over spinat.
  • Ha formen tilbake i stekeovnen og stek til fisken er ferdig, ca. 5 minutter.
  • Server med sitronbåter og kokte poteter ved siden av.