Foto: Norwegian Seafood Council
Ovnsbakt torsk med krydret paprikasalat
Torsk med asiatiske smaker går godt sammen. Her er det tilbehøret som gir smak og farge. Enkelt, sunt og mye smak!
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 200 °C.
- Dryss salt over torsken og la den ligge i 10 minutter.
- Skyll av saltet i kaldt vann, tørk fisken lett med et tørkepapir, og skjær den i porsjonsstykker.
- Legg torskestykkene med skinnsiden ned på et stekebrett dekket med bakepapir.
- Fordel smør over stykkene, og stek midt i stekeovnen til dem er gjennomstekte, 6-8 minutter.
Paprikasalat
- Skru stekeovnen opp til 225 °C.
- Del paprika i to og legg dem med skinnsiden ned på et stekebrett dekket med bakepapir.
- Stek paprika i stekeovnen til skinnet bobler og blir brunflekket.
- Ta dem ut, avkjøl og trekk av skinnet, og skjær paprikakjøttet i grove strimler.
- Rens chili for frø og skillevegger, og finhakk.
- Skjær sitrongress i fine strimer og press saften av lime.
- Bland chili, sitrongress, limesaft og sukker, og rør til sukkeret går i oppløsning.
- Rør inn soyasaus og hell det over paprikastrimlene.
- Server ovnsbakt torsk med paprikasalat.