Foto: Godfisk.no
Ovnsbakt torsk med pesto
Torskefileten smaker ekstra godt smurt med pesto og bakt i stekeovnen sammen med hvitløk, paprika og brokkoli. En frisk og fargerik rett som vil falle i smak hos hele familien.
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 200 °C.
- Skjær torskefilet i serveringsstykker og dryss over litt salt og pepper.
- Vask, rens og skjær løk og hvitløk i tynne skiver.
- Vask og rens brokkoli og paprika.
- Skjær brokkoli i små buketter og paprika i biter.
- Løs opp buljongterning i vannet.
- Legg grønnsakene over i en smurt ildfast form.
- Drypp olivenolje over grønnsakene og hell i buljongen. Dryss over litt salt og pepper.
- Legg torskestykkene over grønnsakene.
- Press sitronsaft over torskestykkene og smør på pesto.
- Dekk formen med aluminiumsfolie.
- Stek retten midt i stekeovnen i ca. 20 minutter eller til fisken er ferdig.
- Server ovnsbakt torsk med ris ved siden av.