Foto: Synøve Dreyer
Ovnsbakt torsk med salvie og spekeskinke
Gi ovnsbakt torsk en god smak med salvie og spekeskinke. I denne oppskriften serverer du den med hjemmelaget couscous med urter og grønnsaker.
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 180 °C.
- Skjær torsken i porsjonsstykker og dryss med salt.
- Legg et salvieblad på hvert torskestykke og surr spekeskinke rundt.
- Legg stykkene på et stekebrett med bakepapir og stek midt i stekeovnen til fisken er ferdig, ca. 8 minutter.
Couscous
- Kok opp vannet, hell over couscousen og la det stå og svelle under lokk i ca. 5 minutter.
- Del cherrytomatene i to, og skjær gulrot og kålrot i terninger.
- Finhakk bladpersille og basilikum, og bland inn i couscousen med grønnsakene, eplecidereddik og rapsolje.
- Smak til med salt og pepper.
Soyasmørsaus
- Finhakk sjalottløk og ha i en kasserolle med smør.
- Smelt smøret og la det bli brunt.
- Rør inn soyasaus.
- Server torsken med couscous og soyasmørsaus ved siden av.