Gå til hovedinnhold
Foto: Synøve Dreyer
Cooking time30-40 min
Difficulty levelMiddels
Vurdering4/5

Ovnsbakt torsk med salvie og spekeskinke

Gi ovnsbakt torsk en god smak med salvie og spekeskinke. I denne oppskriften serverer du den med hjemmelaget couscous med urter og grønnsaker. 

Unngå at skjermen går i dvale

Ingredienser

Fremgangsmåte

Unngå at skjermen går i dvale
  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær torsken i porsjonsstykker og dryss med salt.
  • Legg et salvieblad på hvert torskestykke og surr spekeskinke rundt.
  • Legg stykkene på et stekebrett med bakepapir og stek midt i stekeovnen til fisken er ferdig, ca. 8 minutter.

Couscous

  • Kok opp vannet, hell over couscousen og la det stå og svelle under lokk i ca. 5 minutter.
  • Del cherrytomatene i to, og skjær gulrot og kålrot i terninger.
  • Finhakk bladpersille og basilikum, og bland inn i couscousen med grønnsakene, eplecidereddik og rapsolje.
  • Smak til med salt og pepper.

Soyasmørsaus

  • Finhakk sjalottløk og ha i en kasserolle med smør.
  • Smelt smøret og la det bli brunt.
  • Rør inn soyasaus.
  • Server torsken med couscous og soyasmørsaus ved siden av.