Stekt torsk med blomkålpuré og glaserte grønnsaker
Stekt torsk passer til både enkelt og litt mer komplisert tilbehør. I denne oppskriften er den servert med blomkålpuré, glaserte grønnsaker og kokte poteter.
Fremgangsmåte
Skjær torsken i serveringsstykker og dryss med salt.
Stek torskestykkene lett i olje, ca. 3 minutter på hver side.
Blomkålpuré
Del blomkål i små buketter og ta vare på stilkene.
Kok blomkålstilker, hvitløk og halvparten av blomkålbukettene møre i lettsaltet vann.
Sil kokevannet fra, la alt dampe fra seg og mos godt sammen.
Rør inn kremfløte til en ganske tynn puré.
Smak til med salt og pepper.
Glaserte grønnsaker
Skjær vårløk i skiver og del gulrot i to på langs.
Ha vårløk, gulrot og resten av blomkålbukettene i en kasserolle med lettsaltet vann og gi det hele et raskt oppkok.
Sil kokevannet fra.
Smelt smør og sukker i en stekepanne og stek grønnsakene til de er gylne og glaserte.
Server torsken med blomkålpuré, glaserte grønnsaker og kokte poteter.