Stekt torsk med bønnesalat
Stekt torsk er godt og enkelt, og da er det tilbehøret som gjør retten. Ovnsbakt rosenkål i en lun bønnesalat gjør denne oppskriften næringsrik og smakfull.
Fremgangsmåte
-
Skjær torskefileten i serveringsstykker, dryss med grovt salt og la dem ligge i ca. 20 minutter.
-
Skyll av saltet og tørk fisken med litt tørkepapir.
-
Stek fisken i smør med skinnsiden ned til skinnet er sprøtt, ca. 5 minutter. Snu fisken og stek den videre til den flaker lett, ca. 3 minutter.
Bønnesalat
-
Del hver rosenkål i fire, vend dem i litt olivenolje og fordel utover et stekebrett med bakepapir.
-
Stek dem under grill i stekeovnen til de begynner å få farge, ca. 5 minutter.
-
Skjær rødløk i tynne båter og vårløk i skiver.
-
Skyll bønnene godt og bland med de andre grønnsakene.
-
Skru av stekeovnen og la grønnsakene stå nederst i den lunkne ovnen slik at de blir litt varme.
-
Vend inn olivenolje, sitronsaft og bladpersille rett før servering.
-
Smak til med salt og pepper.
Server stekt torsk med bønnesalat.