Foto: Synøve Dreyer
Thai-inspirert fiskesuppe
Prøv en annerledes vri på den vanlige norske fiskesuppen. Sursøt thaifiskesuppe er en frisk og god suppe som serveres rykende varm. Passer perfekt til en kald dag.
Fremgangsmåte
- Skjær torsken i terninger, vårløk i tynne ringer, og hodekål og aspargesbønner i tynne strimler.Hakk sjalottløk, ingefær og hvitløk, og mos det i en foodprosessor sammen med korianderfrø, fish sauce, gurkemeie, hel
- pepper og salt.
- Surr blandingen i olje i en kasserolle til det dufter kraftig, ca. 4-5 minutter.
- Hell på fiskebuljong, sitronsaft og brunsukker, og la suppen småkoke under lokk i ca. 20-30 minutter.
- Ha torsk, vårløk, hodekål og aspargesbønner i suppen, og la den trekke videre til fisken er kokt, ca. 3-4 minutter.
- Server suppen rykende varm.