Gå til hovedinnhold
Foto: Synøve Dreyer
Cooking time50-60 min
Difficulty levelMiddels
Vurdering5/5

Thai-inspirert fiskesuppe

Prøv en annerledes vri på den vanlige norske fiskesuppen. Sursøt thaifiskesuppe er en frisk og god suppe som serveres rykende varm. Passer perfekt til en kald dag.

Unngå at skjermen går i dvale

Ingredienser

Fremgangsmåte

Unngå at skjermen går i dvale
  • Skjær torsken i terninger, vårløk i tynne ringer, og hodekål og aspargesbønner i tynne strimler.Hakk sjalottløk, ingefær og hvitløk, og mos det i en foodprosessor sammen med korianderfrø, fish sauce, gurkemeie, hel
  • pepper og salt.
  • Surr blandingen i olje i en kasserolle til det dufter kraftig, ca. 4-5 minutter.
  • Hell på fiskebuljong, sitronsaft og brunsukker, og la suppen småkoke under lokk i ca. 20-30 minutter.
  • Ha torsk, vårløk, hodekål og aspargesbønner i suppen, og la den trekke videre til fisken er kokt, ca. 3-4 minutter.
  • Server suppen rykende varm.