Thailandske fiskekaker
Disse fiskekakene er så spennende at du vil lage dem til både middag, tapas og turmat. Du kan gi fiskekakene din egen vri ved å bytte ut noen av urtene og grønnsakene.
Fremgangsmåte
Skyll og tørk torske- og laksefiletene godt.
Hakk filetene fint for hånd og ha det over i en bolle.
Rens chili og fjern frøene.
Rør sammen finhakket chili, ingefær, hvitløk, koriander og vårløk.
Tilsett revet skall av lime, sesamolje, maisenna og brunt sukker.
Bland dette godt sammen med den hakkede fisken.
Skyll hendene i kaldt vann før kakene lages.
Lag kaker som er ca. 5 cm i diameter og ca. 1,5 cm tykke.
La kakene hvile i kjøleskapet i ca. 10 minutter før de stekes. Dette er for å hindre at kakene smuldrer opp under steking.
Varm olje i en stekepanne og stek kakene forsiktig til de er gjennomstekt og gylne.
Dippsaus
Press saften av lime og tilsett litt skall av lime.
Finhakk chili, vårløk og frisk koriander og bland dette godt sammen.
Tilsett sweet chilisaus, soyasaus og fish sauce.
Smak til med litt sukker og fish sauce.
Server fiskekakene med saus, ris, salat og lime.
Tips: Fiskekakene kan lages inntil 24 timer i forveien. Dekk tallerkenen godt til og oppbevar i kjøleskapet til de skal stekes.