Foto: Terje Svendsen
Torsk- og brokkolipai
En pai kan fylles med omtrent det du måtte ønske, men i denne oppskriften foreslår vi torsk og brokkoli. Server middagen med en salat ved siden av.
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 180 °C.
 - Skjær torskefileten i store terninger.
 - Kjevle ut butterdeigen med hvetemel til den er ca. 2 mm tykk, og kle den på innsiden av en smurt rund form.
 - Finhakk løk og del brokkolien i små buketter.
 - Rens brokkolistilken og skjær den i tynne skiver.
 - Kok brokkoli i ca. 30 sekunder i kokende lettsaltet vann, ta dem opp av vannet og legg på litt tørkepapir.
 - Surr løken myk i smør og ha i melken så blandingen får kjølne.
 - Ha egg og rømme i løkblandingen, og smak til med salt, pepper og litt muskat.
 - Legg fisketerninger og brokkolibuketter i paiformen, og hell eggeblandingen over.
 - Stek paien i stekeovnen i ca. 20 minutter.
 - Dryss brokkoliskivene over når du tar den ut, og la den avkjøles litt.
 - Server paien lun med salat ved siden av.
 
Tips: Om du har rester igjen fra gårsdagens fiskemiddag kan du bruke disse i pai.