Foto: Norwegian Seafood Council
Torsk Machboos
Denne oppskriften er perfekt for deg som vil imponere med midtøstens beste smaker.
Fremgangsmåte
- Lag en marinade av gurkemeie, chilipulver, sitronsaft og olivenolje.
- La torsken marinere i blandingen i kjøleskapet, i ca. 1 time, og skjær den i serveringsstykker.
- Stek torsken i en stekepanne med rapsolje i, med skinnsiden ned til den har fått en gyllen farge. Snu den og stek videre til den er nesten gjennomstekt.
- Skyll ris ved hjelp av en sil og ha den i en bolle med kaldt vann i 30 minutter. Sil av vannet og sett til side.
- Skjær løk i biter, finhakk hvitløk og chili, riv ingefær, og del tørket lime i to.
- Stek løk i klaret smør til den er myk, og tilsett kardemommekapsel, pepper, nellikspiker, laurbærblad og kanelstang.
- Ha i hvitløk, chili og ingefær, og la det frese til den skarpe lukten er borte.
- Tilsett tørket lime, hermetiske tomater, fiskekraft, salt, arabisk masala og gurkemeie, og gi det et oppkok.
- Ha i ris og la det koke under et lokk til risen er ferdigkokt og væsken er trukket inn, 20-25 minutter.
- Server torsken med risblandingen.
Tips: Noen av ingrediensene finns ikke i vanlig dagligvarebutikk, men fås kjøpt i de fleste internasjonale eller asiatiske matbutikker.