Torsk Saluna
Torsk Saluna er en tradisjonell, arabisk curry. Eksotiske smaker som gurkemeie, spisskummen, lime, hvitløk og chili setter en spiss på oppskriften.
Fremgangsmåte
Pensle torsken med en marinade av salt, arabic masala, pepper og olivenolje, og la den ligge i 30 min.
Skjær fisken i serveringsstykker.
Stek torsken i en stekepanne med rapsolje i, med skinnsiden ned til den har fått en gyllen farge. Sett til side.
Skjær rødløk i strimler, finhakk hvitløk og chili, press saften av lime, og del tørket lime i to.
Stek rødløk mykt i en vid kasserolle med klaret smør og rapsolje.
Tilsett hvitløk, chili og krydder, og rør godt om.
Ha i tørket lime, hermetiske tomater og tomatpuré, og la det småkoke i 15-20 minutter.
Tilsett vann og limesaft, og gi det et oppkok.
Ha torsken i sausen, tilsett koriander og la det trekke under lokk i 10 min.
Server med ris og dryss litt frisk koriander over.
Tips: Noen av ingrediensene finns ikke i vanlig dagligvarebutikk, men fås kjøpt i de fleste internasjonale eller asiatiske matbutikker.