Foto: Norwegian Seafood Council
Torsk med ciderkokt byggris og lun appelsinsaus
Lag en frisk torskerett med eple og appelsin til middag neste gang du vil prøve noe nytt. I denne oppskriften er torsken panert med appelsinskall og timian.
Fremgangsmåte
- Skjær torsken i porsjonsstykker.
- Riv skall av appelsin og bland sammen med hakket timian, salt og hvetemel.
- Vend fisken i melblandingen og stek i olje på middels varme i 3-4 minutter på hver side.
Byggris
- Kok byggrisen i eplecider i ca. 15 minutter, til den er mør.
- Skjær eple i små terninger.
- Smak til med salt og pepper, og rør inn epleterninger rett før servering så de blir varme, men ikke myke.
- Rør inn ruccolasalat ved servering.
Saus
- Ha appelsinjuice, olivenolje, vaniljesukker, salt og kajennepepper i en kasserolle, og varm forsiktig opp. Sausen må ikke koke.
- Rør inn hakket persille rett før servering.
- Server torsken med byggris og appelsinsaus.