Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
Cooking time40-50 min
Difficulty levelMiddels

Torsk med ciderkokt byggris og lun appelsinsaus

Lag en frisk torskerett med eple og appelsin til middag neste gang du vil prøve noe nytt. I denne oppskriften er torsken panert med appelsinskall og timian.

Unngå at skjermen går i dvale

Ingredienser

Fremgangsmåte

Unngå at skjermen går i dvale
  • Skjær torsken i porsjonsstykker.
  • Riv skall av appelsin og bland sammen med hakket timian, salt og hvetemel.
  • Vend fisken i melblandingen og stek i olje på middels varme i 3-4 minutter på hver side.

Byggris

  • Kok byggrisen i eplecider i ca. 15 minutter, til den er mør.
  • Skjær eple i små terninger.
  • Smak til med salt og pepper, og rør inn epleterninger rett før servering så de blir varme, men ikke myke.
  • Rør inn ruccolasalat ved servering.

Saus

  • Ha appelsinjuice, olivenolje, vaniljesukker, salt og kajennepepper i en kasserolle, og varm forsiktig opp. Sausen må ikke koke.
  • Rør inn hakket persille rett før servering.
  • Server torsken med byggris og appelsinsaus.