Foto: Norwegian Seafood Council
Torsk med eple- og fennikelsalat og persillesaus
Dette er torsk på sitt beste - dampet i stekeovnen med lekkert tilbehør til. Server den gjerne i godt lag!
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 180 °C.
- Skjær torsken i porsjonsstykker, dryss over salt, og la dem ligge i 10 minutter.
- Ha torskestykkene på et stekebrett dekket med bakepapir, med skinnsiden ned.
- Fordel smør over og dryss med pepper.
- Damp torsken i stekeovnen i ca. 8 minutter.
Salat
- Skjær eple i små terninger og fennikel i tynne skiver.
- Bland det sammen med eplecidereddik og olivenolje.
- Krydre med salt og pepper.
Saus
- Finhakk sjalottløk og persille.
- Fres sjalottløk i smør til den er blank.
- Rør inn fiskekraft og kok opp.
- Pisk sammen eggeplomme og sitronsaft, og rør det inn i sausen. Den må ikke koke etter at eggene er rørt inn.
- Ha i persille, og smak til med salt og pepper.
- Server torsken med salat, persillesaus og kokte poteter.