Foto: Synøve Dreyer
Torsk med dill og reker
Dill er en fantastisk urt til sjømat, og i denne oppskriften setter den smak på ovnsbakt torsk og reker. Det er enkelt og raskt når saus, grønnsaker og fisk skal i samme form.
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 200 °C.
- Skjær torskefilet i serveringsstykker og dryss med salt og pepper.
- Finhakk sjalottløk og skjær purre i tynne skiver.
- Legg i torskestykkene i en smurt ildfast form, og dryss over sjalottløk og purre.
- Varm vannet, løs opp fiskebuljong og bland det sammen med lettrømme og matfløte.
- Rør finhakket dill inn i sausen og hell den over fisken.
- Stek i stekeovnen til torsken er ferdig, ca. 15 minutter.
- Dryss reker over retten når den kommer ut av stekeovnen. Server med potet.
Tips: Kremfløte og crème fraîche er mer varmestabile enn matfløte og lettrømme, men tilfører også mer fett til retten. Her kan du velge selv.