Gå til hovedinnhold

Skremmende god sjømat – oppskrifter til Halloween

Ønsker du å lage digg og skummel Halloweenmat med barna, og samtidig gjøre det sunt og enkelt? Med disse fem kreative oppskriftene kan du involvere barna i matlagingen og sette fisk på menyen i en høytid med ellers mye søtsaker.

Halloween, eller allehelgensaften blir mer og mer populært i Norge. Feiringen er spesielt utbredt i USA, og har utviklet seg til en høytid som tar for seg døden i form av skumle kostymer og pynt – og mat er ingen unntak. Enten du skal ha Halloween-fest eller prøver å få barna til å spise mer fisk, er disse rettene gode alternativer.

Se videoen under for enkle oppskrifter og skummelt god inspirasjon!

Et monster av en fiskeburger

Hva med en skremmende god fiskeburger til middag? Bruk ferdige fiskeburgere eller lag de selv, og server med din favorittopping. En middagsfavoritt hos både voksne og barn, med en liten vri. Her kan du servere burgerne med barnas favoritt-tilbehør og la de skape sin egen monster-burger. 

Skummelt god sushi på 1-2-3

Server skumle nigiri av laks, ordentlig hverdagsluksus. Enkelt, raskt og ikke minst superdigg. For å lage nigiri trengs det få ingredienser - sushiris, nori-tang og ikke minst laks. Hvis du lurer på hvordan du lager nigiri, så kan du se på vår enkle guide her.

Fargerik fiskesuppe med gresskar

Server høstens beste fiskesuppe med gresskar. En smaksrik og sunn middagsrett. Topp med valgfri fisk og tilbehør. Her passer både torsk, sei og laks godt til gresskarsmaken.

Et tips er å lage gresskarlykt av skallet på gresskaret og pynt hjemmet!

Heksefingre av torsk

Fiskepinner er en ordentlig klassiker for både store og små! Du kan servere fiskepinnene med forskjellig tibehør og saus. Hva med en skummel vri? En superenkel og god fiskemiddag i skikkelig halloween-ånd.

Forrett av fiskepudding på et øye-blikk

Gi fiskepuddingen nytt liv! Lag en morsom og lettvint forrett som smaker godt og er en fryd for øyet.