Gå til hovedinnhold
Foto: Alf Børjesson
20 min

Blåskjell med øl

Det som er spennende med blåskjell er at man kan lage mange forskjellige smaksvarianter basert på en grunnoppskrift. I denne oppskriften tilsettes øl, noe som gir en fyldig smak.  

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem.
  • Kast skjell som ikke lukker seg.
  • Finhakk løk og selleri, og ha i en kasserolle med blåskjellene og vann.
  • Legg på lokk og la alt dampe i 3-4 minutter.
  • Rist på kasserollen så de skjellene som ligger nederst kommer opp.Sil kokekraften over i en annen kasserolle og tilsett øl, persille, timian og
  • laurbærblad.
  • Kok opp og kok ut kullsyregassen i ølet.
  • Rør inn smør, og smak til med salt og pepper.
  • Hell sausen over blåskjellene, og server med brød.