Foto: Norwegian Seafood Council
Gratinerte blåskjell med ciabatta og aïoli
Blåskjell er festmat som er utrolig kjapt og enkelt å lage! Gratiner dem i stekeovnen for å få med mange gode smaker, og server med brød og aïoli.
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 250 °C.
- Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem. Kast skjell som ikke lukker seg.
- Finhakk hvitløk, sjalottløk og persille, og rør det sammen med temperert smør og griljermel til en smuldredeig.
- Damp blåskjell i en tørr kasserolle med lokk, på sterk varme til skjellene åpner seg, ca. 4 minutter.
- Kast skjell som ikke har åpnet seg.
- Ta ut skjellmaten og legg dem tilbake i halve skall.
- Ha grovt salt i en ildfast form og legg på de halve blåskjellene med innmaten i.
- Fordel smuldredeigen over skjellene, og gratiner dem høyt i stekeovnen til smøret smelter og overflaten er gyllen, ca. 2-3 minutter.
- Server de gratinerte blåskjellene med ciabatta og aïoli.