Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
Cooking time20-30 min
Difficulty levelLett
Vurdering5/5

Gratinerte blåskjell med ciabatta og aïoli

Blåskjell er festmat som er utrolig kjapt og enkelt å lage! Gratiner dem i stekeovnen for å få med mange gode smaker, og server med brød og aïoli. 

Unngå at skjermen går i dvale

Ingredienser

Fremgangsmåte

Unngå at skjermen går i dvale
  • Sett stekeovnen på 250 °C.
  • Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem. Kast skjell som ikke lukker seg.
  • Finhakk hvitløk, sjalottløk og persille, og rør det sammen med temperert smør og griljermel til en smuldredeig.
  • Damp blåskjell i en tørr kasserolle med lokk, på sterk varme til skjellene åpner seg, ca. 4 minutter.
  • Kast skjell som ikke har åpnet seg.
  • Ta ut skjellmaten og legg dem tilbake i halve skall.
  • Ha grovt salt i en ildfast form og legg på de halve blåskjellene med innmaten i.
  • Fordel smuldredeigen over skjellene, og gratiner dem høyt i stekeovnen til smøret smelter og overflaten er gyllen, ca. 2-3 minutter.
  • Server de gratinerte blåskjellene med ciabatta og aïoli.