Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
Cooking time30-40 min
Difficulty levelMiddels
Vurdering5/5

Spaghetti med blåskjell

Spaghetti er en favoritt blant store og små. Tilsett blåskjell og du vil ha en delikatesse som kan serveres både til hverdags og fest.

Unngå at skjermen går i dvale
)

Ingredienser

Fremgangsmåte

Unngå at skjermen går i dvale

  • Skrubb blåskjell og kontroller at alle skjellene er lukket. Kast tvilsomme skjell.

  • Kok spaghetti etter anvisning på pakken.

  • Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili.

  • Fres sjalottløk og hvitløk i smør til det er blankt i en kasserolle, og tilsett chili og blåskjell. 

  • Ha i hvitvin og la blandingen koke i 6-8 minutter.

  • Rist kasserollen forsiktig underveis slik at skjellene blandes. Kast skjell som ikke åpnes.

  • Tilsett kremfløte og persille, og la blandingen varmes opp. 

  • Ha spaghetti i en skål og hell blåskjell med saus over.

Server spaghetti med revet parmesanost og brød.

Tips: Hvitvin kan erstattes med syrlig eplejuice.