Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
Cooking time20-30 min
Difficulty levelLett
Vurdering4/5

Enkel jambalaya med breiflabb og reker

Jambalaya er en kreolsk risrett som stammer fra Sørstatene. Retten består av spennende smaker fra både det spanske og franske kjøkken. 

Unngå at skjermen går i dvale
)

Ingredienser

Fremgangsmåte

Unngå at skjermen går i dvale
  • Skjær breiflabb i terninger på ca. 2 cm.
  • Finhakk løk og hvitløk, og skjær stangselleri og paprika i biter.
  • Fres løk, hvitløk, stangselleri og paprika i olivenolje til løken er blank, ca. 2 minutter.
  • Tilsett hakkede tomater og fres i 2-3 minutter til.
  • Ha i fiskebuljong, salt, pepper og kajennepepper, og gi det et oppkok.
  • Rør inn fisketerninger og ris, og la trekke til fisk og ris er ferdig, ca. 5 minutter.
  • Vend forsiktig inn reker rett før servering.
  • Server jambalaya med en frisk salat.