Gå til hovedinnhold
Foto: Studio Dreyer Hensley
30-40 min

Brosme på middelhavsvis

Ovnsbakt brosme penslet med rød pesto og surret med serranoskinke. Dette er lag på lag med nytelse og et spennende møte mellom delikate råvarer. 

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær brosmefilet i serveringsstykker og smør et tynt lag pesto på stykkene.

  • Surr serranoskinke rundt hvert fiskestykke og legg dem i en smurt ildfast form.

  • Stekes i ca. 12-15 minutter.

Potetpuré

  • Skrell potet og kok sammen med hvitløk til alt er mørt. 

  • Hell av vann, mos potet og hvitløk, tilsett eggeplomme og rør godt. 

  • Spe med olivenolje og tilsett melken litt om gangen, til en jevn puré.

  • Smak til med salt og pepper.

Grønnsaksstuing

  • Skjær grønnsakene i små terninger og stek dem lett i olje i en stekepanne. 

  • Tilsett balsamicoeddik, rør inn smøret og smak til med salt og pepper.

Server brosmen på en seng av grønnsaker med potetpuré ved siden av.