Gå til hovedinnhold
Foto: Studio Dreyer Hensley
Cooking time30-40 min
Difficulty levelMiddels
Vurdering5/5

Brosme på middelhavsvis

Ovnsbakt brosme penslet med rød pesto og surret med serranoskinke. Dette er lag på lag med nytelse og et spennende møte mellom delikate råvarer. 

Unngå at skjermen går i dvale
)

Ingredienser

Fremgangsmåte

Unngå at skjermen går i dvale

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær brosmefilet i serveringsstykker og smør et tynt lag pesto på stykkene.

  • Surr serranoskinke rundt hvert fiskestykke og legg dem i en smurt ildfast form.

  • Stekes i ca. 12-15 minutter.

Potetpuré

  • Skrell potet og kok sammen med hvitløk til alt er mørt. 

  • Hell av vann, mos potet og hvitløk, tilsett eggeplomme og rør godt. 

  • Spe med olivenolje og tilsett melken litt om gangen, til en jevn puré.

  • Smak til med salt og pepper.

Grønnsaksstuing

  • Skjær grønnsakene i små terninger og stek dem lett i olje i en stekepanne. 

  • Tilsett balsamicoeddik, rør inn smøret og smak til med salt og pepper.

Server brosmen på en seng av grønnsaker med potetpuré ved siden av.