Gå til hovedinnhold
Foto: Ingvar Eriksson
Cooking timeOver 60 min
Difficulty levelMiddels

Gravlaks Jansson

Janssons fristelse tilhører julens klassikere. Prøv denne oppskriften med gravlaks i stedet for ansjos. 

Unngå at skjermen går i dvale

Ingredienser

Fremgangsmåte

Unngå at skjermen går i dvale
  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skjær løk i tynne skiver og fres i smør til den får en myk konsistens.
  • Skrell og skjær potet i tynne strimler.
  • Ha skivet gravlaks, løk og potet lagvis i en smurt, ildfast form, og fordel små klatter med smør over.
  • Bland kremfløte og melk, og hell over formen.
  • Dryss griljermel på toppen og stek midt i stekeovnen i ca. 45 minutter.
  • Server Janssons fristelse med gravlaks etter den har fått stått og svellet litt.