Foto: Norwegian Seafood Council
Pasta med hummer og hvit saus
Pastaretten løftes til nye høyder med hummer i bechamelsaus, tradisjonelt kjent som hvit saus. Retten i seg selv er eksklusiv, men oppskriften er overraskende enkel å lage.
Fremgangsmåte
- Knus hummerklørne med baksiden av en kniv. Ta tak inntil klofeste og vri klørne av hummeren. Knekk hvert ledd på klørne slik at det blir lettere å få ut innholdet.
- Legg hummeren på rygg og del fra midten og ut mot halespissen med en skarp, tung kniv. Del deretter fra midten og framover mot hodet.
- Fjern magesekken som ligger foran i hodet, og tarmen som ligger langs ryggen. Rens hummerkjøttet fra skallet.
- Kok pasta etter anvisning på pakken.
Hvit saus
- Kok opp melk og fiskekraft i en kasserolle, sammen med persille, pepper og laurbærblad. Sett melkeblandingen til side.
- Smelt smør i en kasserolle og rør inn hvetemel.
- Spe på med melkeblandingen, litt om gangen.
- La sausen småkoke i ca. 20 minutter på lav varme.
- Ta ut laurbærblad, og vend inn hummerkjøtt og pasta i sausen rett før servering.
- Server pastaen med finhakket basilikum og limesaft dryppet over.