Foto: Norwegian Seafood Council
Smørstekt kamskjell med sweet chilisaus
Kamskjell er en delikatesse som egner seg godt som forrett i selskap. Imponer gjestene med kamskjell med sitronsmør og chilisaus.
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 250 °C.
- Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene.
- Rens, vask og tørk skjellene, og legg en kamskjellmuskel i hvert skjell. Finhakk vårløk.
Sitronsmør
- Press saften av sitron.
- Gi det et oppkok og tilsett halvparten av smøret.
- Avkjøl og rør kraftig sammen med resten av smøret, og smak til med salt.
- Ha vårløk, sitronsmør, sweet chilisaus og litt limesaft i kamskjellene, og dryss med salt.
- Stek midt i stekeovnen til smøret bobler, ca. 1 minutt. Kamskjellene kan godt ha en litt rå kjerne.
- Server kamskjell umiddelbart etter tilbereding.