Gå til hovedinnhold
Foto: Kai Øveraasen
30-40 min

Ceviche av kamskjell med syltet rødløk og avokado

Ceviche er en latinamerikansk rett der sjømaten marineres i sitrus. Prøv denne oppskriften med ceviche av kamskjell, og server med syltet rødløk og salat.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene. Fryste kamskjell legger du i en bolle, lar dem tine i kjøleskap og renne av seg på tørkepapir.

  • Tørk kamskjellene og del dem i fire like store deler.

  • Rens rød og grønn chili for frø og skillevegger, og finhakk dem.

  • Finhakk koriander, press saften og riv skallet av lime og sitron.

  • Bland alt sammen med brunt sukker, ha i kamskjellene og la dem marinere i 10-15 minutter.

Syltet rødløk

  • Skjær rødløk i tynne strimler.

  • Bland vann, eddik og sukker, og kok opp.

  • Ha i rødløk og la det koke i 1 minutt.

Tilbehør

  • Del opp hjertesalat etter bladene, skyll og tørk godt med et tørkepapir.

  • Skjær avokado i terninger.

Fyll hjertesalatblader med kamskjell, avokadoterninger og syltet rødløk.