Foto: Norwegian Seafood Council
Kremet klippfisksuppe
Lag en god kremet fiskesuppe med blant annet klippfisk, løk, purre og kremfløte. Dette er en oppskrift med få ingredienser hvor du lager brødkrutongene selv.
Fremgangsmåte
Skjær klippfisken i biter.
Kok potet, skrell og skjær i terninger.
Grovhakk løk og purre, og surr løken i olivenolje i en kasserolle til den blir blank, tilsett halvparten av purren og surr litt videre.
Ha i pinjekjerner og la surre i noen minutter.
Tilsett klippfisken og grønnsaksbuljong, og la det koke opp.
Ha i potetterningene og resten purren, og la det koke i ca. 5 minutter.
Tilsett kremfløte og smak til med nykvernet pepper og litt salt.
Tilbehør
Skjær loffen i terninger og stek gylne i olivenolje.
Server suppen med brødkrutonger drysset over.