Gå til hovedinnhold
Foto: Studio Dreyer Hensley
Cooking time50-60 min
Difficulty levelMiddels
Vurdering4/5

Lutefisk i ovn med folie

For mange er lutefisk smaken av jul. Lutefisk er nydelig i seg selv, men passer også godt til ulikt tilbehør. Ertestuing, bacon, potet, brunost, sennep og ikke minst sirup er med på å løfte måltidet til nye høyder. 

Unngå at skjermen går i dvale
)

Ingredienser

Fremgangsmåte

Unngå at skjermen går i dvale
  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Legg lutefisken med skinnsiden ned i en langpanne.
  • Dryss på salt og la fisken stå i 30 minutter (dersom du vil ha fastere lutefisk lar lutefisken stå kjølig et par timer med saltet på). 
  • Dekk med aluminiumsfolie. Bak lutefisken midt i stekeovnen til den er gjennomstekt, ca. 30 minutter.
  • Skjær bacon i små terninger og legg de i en kald stekepanne. Stek på lav varme til det er gyllen, sprøtt og fettet har stekt ut. Tilsett ekstra smør dersom baconet er magert.

Ertepuré

  • Kok erter møre i vann tilsatt sukker.
  • Hell av overflødig vann og mos ertene.
  • Rør inn smør og timian, og smak til med salt og pepper.
  • Server lutefisk med bacon, ertepuré og kokt potet. Mange liker også å servere lutefisk med brunost og sirup.

Tips: Om du bruker tørkede erter, må disse vannes ut i et døgn før du lager puréen.