Foto: Henning Carr Ekroll
Fiskegryte med gode smaker
En fyldig og god gryte med fisk, grønnsaker og poteter. Dette er en rask, enkel og god middag som lett kan varies ved å bruke annen fisk eller blande flere fiskesorter og andre grønnsaker.
Fremgangsmåte
- Skjær laksen i ca. 3 cm store biter.
- Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i terninger.
- Grovhakk løk og hvitløk, og surr i olje i en kasserolle til det er mykt.
- Skjær potet, gulrot, purre og brokkoli i store biter, og ha sammen med løken.
- Tilsett fiskekraft og kok opp. Kok til grønnsakene er så vidt møre.
- Lag en jevning av matfløte og maisennajevner, og rør inn i gryten.
- Kok i 1 minutt, ha i rosépepper, og smak til med salt og pepper.
- Ha laksebitene i gryten og la trekke til den så vidt er kokt.
- Vend inn tomatterningene og dryss finhakket bladpersille over.
- Server gryten med grovt brød ved siden av.
Tips: Dersom du ikke har fiskekraft kan du bruke fiskebuljong.