Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
Cooking time30-40 min
Difficulty levelMiddels
Vurdering4/5

Bakt laksefilet med potet- og grønnsaksalat

Hel bakt laks trenger ikke å være tidkrevende. Denne oppskriften er både god og enkel, og servert med potet- og grønnsaksalat blir det litt av et festmåltid.

Unngå at skjermen går i dvale

Ingredienser

Fremgangsmåte

Unngå at skjermen går i dvale
  • Sett stekeovnen på 150 °C.
  • Dryss salt og sukker på laksefileten, og la den ligge i 15 minutter.
  • Gni laksen inn med olivenolje, legg i en langpanne med skinnsiden ned og stek den i stekeovnen i ca. 12 minutter.

Potet- og grønnsaksalat

  • Del blomkål i buketter, og skjær gulrot i skiver.
  • Skjær sukkererter, potet og vårløk i to.
  • Kok grønnsakene møre i vann, og hell av kokevannet.

Sennepsvinaigrette

  • Pisk sammen alle ingrediensene til sennepsvinaigretten og smak til med pepper.
  • Vend grønnsakene inn i vinaigretten.
  • Server ovnsbakt laks med potet- og grønnsaksalaten ved siden av.