Foto: Norwegian Seafood Council
Bakt laksefilet med potet- og grønnsaksalat
Hel bakt laks trenger ikke å være tidkrevende. Denne oppskriften er både god og enkel, og servert med potet- og grønnsaksalat blir det litt av et festmåltid.
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 150 °C.
- Dryss salt og sukker på laksefileten, og la den ligge i 15 minutter.
- Gni laksen inn med olivenolje, legg i en langpanne med skinnsiden ned og stek den i stekeovnen i ca. 12 minutter.
Potet- og grønnsaksalat
- Del blomkål i buketter, og skjær gulrot i skiver.
- Skjær sukkererter, potet og vårløk i to.
- Kok grønnsakene møre i vann, og hell av kokevannet.
Sennepsvinaigrette
- Pisk sammen alle ingrediensene til sennepsvinaigretten og smak til med pepper.
- Vend grønnsakene inn i vinaigretten.
- Server ovnsbakt laks med potet- og grønnsaksalaten ved siden av.