Bakt laksefilet med potet- og grønnsaksalat
Hel bakt laks trenger ikke å være tidkrevende. Denne oppskriften er både god og enkel, og servert med potet- og grønnsaksalat blir det litt av et festmåltid.
Fremgangsmåte
-
Sett stekeovnen på 150 °C.
-
Dryss salt og sukker på laksefileten, og la den ligge i 15 minutter.
-
Gni laksen inn med olivenolje, legg i en langpanne med skinnsiden ned og stek den i stekeovnen i ca. 12 minutter.
Potet- og grønnsaksalat
-
Del blomkål i buketter, og skjær gulrot i skiver.
-
Skjær sukkererter, potet og vårløk i to.
-
Kok grønnsakene møre i vann, og hell av kokevannet.
Sennepsvinaigrette
-
Pisk sammen alle ingrediensene til sennepsvinaigretten og smak til med pepper.
-
Vend grønnsakene inn i vinaigretten.
Server ovnsbakt laks med potet- og grønnsaksalaten ved siden av.