Foto: Tom Haga
Grillet laks med ananassalsa
Laks passer både med søt ananas og sterk chili. Her er begge deler med, i oppskriften på grillet laks med ananassalsa. En frisk og sommerlig rett.
Fremgangsmåte
- Skjær laksen i serveringsstykker.
- Tørk stykkene med tørkepapir og pensle med olivenolje.
- Riv skallet av sitron og dryss over laksen sammen med salt. Press samtidig sitronsaft som du tar vare på til salsaen.
- Legg laksestykkene på smurt grillfolie, og grill dem i ca. 5 minutter.
Salsa
- Skjær ananas i små biter og vårløk i tynne ringer, og finhakk chili og koriander.
- Bland ananas, vårløk, chili og koriander i en skål, og ha sitronsaft, sesamolje og olivenolje over.
- Rør salsaen godt sammen og smak eventuelt til med litt salt.
- Server laksen med ristede sesamfrø drysset over, med ananassalsa og couscous.