Laksegrateng med basilikumtopping
Fiskegrateng er en favoritt for både store og små. I denne oppskriften er det brukt en topping av basilikum, loff og hvitløk i stedet for den klassiske griljermel.
Fremgangsmåte
-
Sett stekeovnen på 180 °C.
-
Kok makaroni etter anvisning på pakken.
-
Skjær laksen i terninger og stek i stekepanne med litt smør slik at de blir gyllen. Krydre med litt salt og legg til siden.
Hvit saus
-
Smelt smør, rør inn mel og spe under pisking med melk til en jevn saus.
-
Finhakk sjarlottløk og ha i sausen.
-
Kok opp og smak til med salt, kajennepepper og muskat.
-
Sett til avkjøling, og stivpisk eggehvite.
-
Rør eggeplomme inn i sausen og vend inn stivpisket eggehvite.
-
Smør en ildfast form og ha i laks, kokt makaroni og saus lagvis.
Topping
-
Skjær skorpene av loffen og kjør loffen i en foodprosessor sammen med hvitløk og basilikum til alt er jevnt fordelt og smuldret.
-
Stø toppingen over gratengen og stek den i stekeovnen til den er gyllen på toppen, ca. 20 minutter.
Råkost
-
Riv gulrot, kålrot og eple på et råkostjern.
-
Bland vann, eddik, sukker og sitronsaft i en bolle og bland inn revet gulrot, kålrot og eple. Rør godt så dressingen blir godt fordelt.
-
Dekk med plast og sett kjølig frem til servering.
Server laksegratengen med råkost og potetmos.
Tips: I denne oppskriften kan du bruke andre fisketyper som for eksempel torsk, sei, steinbit og hyse.