Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
Cooking time30-40 min
Difficulty levelMedium
Vurdering5/5

Grove lakseburgere

Lakseburger i pitabrød er noe du fint kan lage ute sammen med barna. Denne oppskriften er fri for egg, skalldyr og nøtter, og melkefri om du serverer uten tzatziki.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær laksen i tynne skiver som deretter deles i strimler og videre i små terninger.

  • Finhakk lakseterningene med en stor kokkekniv.

  • Bland laksen med salt og krydder, og rør godt.

  • Dypp en skje i kaldt vann og form burgere i hånden.

  • Stek burgerne i olje på en steketakke eller bålwok i 2 minutter på hver side.

Tzatziki

  • Vask agurk, del den i to på langs og skrap ut det meste av kjernene. Riv agurken grovt på et rivjern.

  • Rens og finhakk hvitløk.

  • Bland sammen agurk, hvitløk, matyoghurt og limesaft. 

  • Smak til med salt og sukker.

Tilbehør

  • Vask, rens og del opp salaten.

Server lakseburgerne i pitabrød, sammen med salat og tzatziki.