Foto: Norwegian Seafood Council
Karibumaki sushi med laks
Karibu er en appetittvekkende sushi. I denne oppskriften er den dekket med laks og fylt med avokado og wasabimajones. Det er beregnet 4 biter til hver porsjon.
Fremgangsmåte
- Bland sukker, salt og riseddik i en liten kasserolle, og kok forsiktig opp under omrøring. Når sukker og salt er oppløst, er rismarinaden ferdig.
- Avkjøl marinaden før bruk.
- Kok ris slik fremgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisningen på pakken.
- Ha risen over i en form, tilsett litt av marinaden og vend forsiktig inn. Risen må ikke bli for fuktig, prøv deg derfor frem med litt om gangen.
- Avkjøl risen i romtemperatur.
- Skjær laksen i tynne skiver, og avokado i strimler på ca. 1 cm tykkelse.
- Smak til majonesen med wasabi etter eget ønske.
- Del noriarket i to.
- Dekk bambusmatten med plastfolie.
- Bland vann med litt riseddik, og fukt hendene lett så risen ikke kleber.
- Legg et halvt noriark på bambusmatten med den ruglete siden opp, fordel et lag ris utover hele arket og snu slik at risen ligger ned.
- Fordel avokado og wasabimajones langs den nederste kanten av arket.
- Rull sammen ved hjelp av bambusmatten og legg lakseskivene på tvers over rullen slik at denne er dekket med laks.
- Skjær hver rull i to, og så videre i to og to til du har fått 8 biter.
- Ha korianderblader og litt lakserogn på hver bit.
- Server sushibitene med soyasaus, wasabi og syltet ingefær.