Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
Cooking timeOver 60 min
Difficulty levelAvansert

Karibumaki sushi med laks

Karibu er en appetittvekkende sushi. I denne oppskriften er den dekket med laks og fylt med avokado og wasabimajones. Det er beregnet 4 biter til hver porsjon.

Unngå at skjermen går i dvale

Ingredienser

Fremgangsmåte

Unngå at skjermen går i dvale
  • Bland sukker, salt og riseddik i en liten kasserolle, og kok forsiktig opp under omrøring. Når sukker og salt er oppløst, er rismarinaden ferdig.
  • Avkjøl marinaden før bruk.
  • Kok ris slik fremgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisningen på pakken.
  • Ha risen over i en form, tilsett litt av marinaden og vend forsiktig inn. Risen må ikke bli for fuktig, prøv deg derfor frem med litt om gangen.
  • Avkjøl risen i romtemperatur.
  • Skjær laksen i tynne skiver, og avokado i strimler på ca. 1 cm tykkelse.
  • Smak til majonesen med wasabi etter eget ønske.
  • Del noriarket i to.
  • Dekk bambusmatten med plastfolie.
  • Bland vann med litt riseddik, og fukt hendene lett så risen ikke kleber.
  • Legg et halvt noriark på bambusmatten med den ruglete siden opp, fordel et lag ris utover hele arket og snu slik at risen ligger ned.
  • Fordel avokado og wasabimajones langs den nederste kanten av arket.
  • Rull sammen ved hjelp av bambusmatten og legg lakseskivene på tvers over rullen slik at denne er dekket med laks.
  • Skjær hver rull i to, og så videre i to og to til du har fått 8 biter.
  • Ha korianderblader og litt lakserogn på hver bit.
  • Server sushibitene med soyasaus, wasabi og syltet ingefær.