Foto: Ingvar Eriksson
Kryddergrillet laksefilet
Einerkvister på grillen sammen med laksen gir den en fin røyksmak. I denne oppskriften får laksen også smak av spennende krydder. En mild agurksalat runder det hele av.
Fremgangsmåte
- Skjær laksefileten i stykker på 0,5 kg hver.
- Bland spisskummen, fennikel, paprikapulver, chilipulver og salt.
- Rull laksestykkene i krydderblandingen og la dem ligge i 30 minutter.
- Legg noen kvister einer på grillen når den har fått god varme, og grill laksestykkene i ca. 2 minutter på hver side, i einerrøyken.
Agurksalat
- Skrell agurk, skrap ut frøene og skjær agurkstrimler med en ostehøvel.
- Legg strimlene over i et dørslag, dryss over litt salt, og la dem stå og renne av seg i noen minutter.
- Riv skall og press saft av lime, riv ingefær og finhakk koriander.
- Bland yoghurt med skall og saft av lime, ingefær og koriander.
- Smak til med salt og pepper, og bland sammen med agurkstrimlene.
- Server grillet laks med agurksalat, og pynt gjerne med noen blader frisk koriander.