Gå til hovedinnhold
Foto: Synøve Dreyer
Cooking time20-30 min
Difficulty levelLett
Vurdering4/5

Laks i karri

Laks passer til sterke smaker, og i denne oppskriften får den en asiatisk smak av karri og kokosmelk. Som tilbehør kan du servere ris eller det du måtte ønske.

Unngå at skjermen går i dvale

Ingredienser

Fremgangsmåte

Unngå at skjermen går i dvale
  • Skjær laksen i store terninger og finhakk løk.
  • Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i små terninger.
  • Smelt smør i en kasserolle, tilsett løk og karri, og la den surre til løken er blank. Rør inn hvetemel.
  • Spe med kokosmelk og la sausen få et godt oppkok.
  • Rør tomatterningene inn i sausen sammen med saften av sitron og soyasaus, og la sausen småkoke i 2-3 minutter.
  • Legg i laksen og la den trekke til den er kokt, ca. 3 minutter.
  • Smak til med karri og salt.
  • Server laksen med persille drysset over og med ris ved siden av.