Laks med sitron og risotto
Risotto er en tradisjonell italiensk risrett og i denne retten er den tilbehør til saftig stekt laks. Oppskriften er enkel, men smakene er nydelig! Sitronen setter en ekstra spiss på denne middagen.
Fremgangsmåte
- Skjær laksen i porsjonsstykker, men ta av litt som du skjærer i små terninger til risottoen.
- Stek stykkene raskt i varm stekepanne med olje.
- Dryss laksestykkene med salt og pepper.
Risotto
- Finhakk løk og surr den i litt olje til den blir myk.
- Vend risottorisen inn i løken, tilsett hvitvin, reduser varmen og kok til all vinen er kokt inn.
- Tilsett grønnsakbuljong, litt om gangen.
- Kok til risen er myk, men likevel har litt tyggemotstand.
- Riv sitronskall over de små lakseterningene og bland inn i risottoen når denne er ferdig.
- Server laksen med risottoen.