Gå til hovedinnhold
Foto: Norwegian Seafood Council
30-40 min

Lakseburger med kålsalat

Denne oppskriften er inspirert av amerikanske fiskeburgere. Burgerne kan stekes på stekepanne eller på grillen! Perfekt til middag, i matpakken eller til lunsj.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær laks i mindre biter.
  • Kjør to tredeler av laksen sammen med salt, sennep og finhakket dill i en foodprosessor til ønsket konsistens.
  • Grovhakk purre og resten av laksen, og bland dette inn i farsen.
  • Form burgere og stek dem i litt olje til de er gjennomstekte og gylne på begge sider.

Kålsalat

  • Skjær hodekål og fennikel i strimler, riv gulrot grovt og bland sammen.
  • Rør sammen majones, lettrømme og eplecidereddik. Smak til med salt, pepper og sukker.
  • Vend grønnsakene inn i dressingen.

Ovnsbakte poteter

  • Vask potet, tørk dem, del i båter og legg dem i en ildfast form.
  • Vend potetene i olivenolje.
  • Dryss grovt salt over og stek i stekeovnen i ca. 20 minutter.
  • Server lakseburger på brød med kålsalat og ovnsbakte poteter.