Lakseburger med kålsalat
Denne oppskriften er inspirert av amerikanske fiskeburgere. Burgerne kan stekes på stekepanne eller på grillen! Perfekt til middag, i matpakken eller til lunsj.
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 180 °C.
- Skjær laks i mindre biter.
- Kjør to tredeler av laksen sammen med salt, sennep og finhakket dill i en foodprosessor til ønsket konsistens.
- Grovhakk purre og resten av laksen, og bland dette inn i farsen.
- Form burgere og stek dem i litt olje til de er gjennomstekte og gylne på begge sider.
Kålsalat
- Skjær hodekål og fennikel i strimler, riv gulrot grovt og bland sammen.
- Rør sammen majones, lettrømme og eplecidereddik. Smak til med salt, pepper og sukker.
- Vend grønnsakene inn i dressingen.
Ovnsbakte poteter
- Vask potet, tørk dem, del i båter og legg dem i en ildfast form.
- Vend potetene i olivenolje.
- Dryss grovt salt over og stek i stekeovnen i ca. 20 minutter.
- Server lakseburger på brød med kålsalat og ovnsbakte poteter.